Το ψάρι, που χρησιμοποιείται για την παραγωγή σούσι, αγοράστηκε από εστιατόριο στην επαρχία Γκίνζα του Τόκιο και αλυσίδα σούσι του Χονγκ Κονγκ και είχε βάρος 342 κιλά.
Οι λόγοι του αστρονομικού ποσού πώλησής του εστιάζονται στο ότι αυτή ήταν η πρώτη δημοπρασία του έτους για τον οίκο, ότι η Ιαπωνία καταναλώνει το 80% της παγκόσμιας κατανάλωσης ερυθρού τόνου και τέλος ότι λόγω της ανεξέλεγκτης αλίευσης του ζώου, είναι πλέον εξαιρετικά σπάνιο να βρεθεί σε τόσο μεγάλο μέγεθος. Διαβάστε περισσότερα »
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου