Πολεμήστε τον καρκίνο με ψάρι!

Σύμφωνα με μία νέα κινέζικη έρευνα, όσοι καταναλώνουν ψάρι σε μεγάλες ποσότητες έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες προσβληθούν από καρκίνο του παχέος εντέρου, σε σχέση με όσους δεν το κάνουν. Όπως έδειξαν οι επιστημονικές έρευνες, η κατανάλωση ψαριού έχει μεγαλύτερη προστατευτική δράση στο κατώτερο μέρος του παχέος εντέρου, σε σχέση με το ανώτερο, ενώ οι Κινέζοι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσοι τρώνε περισσότερο ψάρι, διατρέχουν κατά 21% μειωμένο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο στο ορθόν και μόνο 4% στην περίπτωση του καρκίνου στο κόλον, που είναι περίπου 4%. Επίσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η τακτική κατανάλωση ψαριού μειώνει κατά 12% τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου και αυτό αφού προηγουμένως έχουν απομονωθεί άλλοι παράγοντες κινδύνου, όπως η προχωρημένη ηλικία, η κατανάλωση αλκοόλ και κόκκινου κρέατος, βασική αιτία για αυτή τη μορφή του καρκίνου, το επιβαρυμένο οικογενειακό ιστορικό κ.ά. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την έρευνα, οι επιστήμονες εξέτασαν και συνέκριναν τα αποτελέσματα 41 δημοσιευμένων παλαιότερων ερευνών για τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου, από όλον τον κόσμο, ενώ η συγκεκριμένη μελέτη αποτελεί πλέον μια βάση για την διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...